KM 2018

Sällan har väl regn varit lika efterlängtat som efter denna ovanligt soliga och varma sommar! Regn i ganska stora skurar kom under första dagens spel. Åskan den drog med sig var dock inte lika välkommen. Ute på golfbanan är man oskyddad när Tor slår med sin hammare och två gånger valde tävlingsledningen därför att tillfälligt avbryta spelet. 23 spelare kämpade ute på banan i årets klubbmästerskap och efter första dagens spel låg Gert, Morgan, Michael och Marcus topp 4 bland herrarna och bland damerna tävlade Carola, Elsa och Ing-Britt om årets inteckning.
 
Andra dagen bjöd på uppehållsväder men luriga vindar testade istället spelarnas förmågor. Under andra dagen ingick samtidigt Ramkvilla Open som spelas som poängbogey. Totalt deltog 34 spelare (11 + de 23 som spelade KM) i denna tävling.
 
Efter två dagars scratchspel och sammanräkning av slag kunde vi gratulera Marcus Darvelid till titelns Klubbmästare Herr 2018. På andra- och tredjeplats hamnade Michael Mårtensson och Stefan Höglin. Bland damerna var det Carola Fingalsson som blev årets Klubbmästarinna. Tvåa Elsa C Lundin och trea Ing-Britt Lingmerth.
 
Priser utdelades också till klassvinnare. I H70/D70 spelade Elsa C Lundin bäst. I H60/D60 vann Stefan Höglin. Bland H50/D50 var det Michael Mårtensson som vann och H40/D40 vanns av Morgan Axedén.
 
Under säsongen har också ett mästerskap i spelformen Match spelats. I finalen kämpade Gert Vestelind och Morgan Axedén om titeln. På hål 16 var tävlingen avgjord till Gerts fördel.
 
Hur gick det då i Ramkvilla Open? Med 34 poäng var det Stefan Höglin som vann och får under ett år äran att låna vandringspriset; en tavla målad av Göran Ottosson. Tvåa med 32 poäng blev Peter Sidvall och trea med 29 poäng Bjarne Petersson.
 
Som tradition, avslutas KM-helgen med en trevlig stunds samvaro där deltagare och familjemedlemmar njuter av mat och dryck. Tack till Magnus Lamme som hjälpte till att grilla gott kött och goda korvar. Allt förberett av Elsa C Lundin.

Ramkvilla Open Vinnare: Stefan Höglin
Ramkvilla Open Vinnare: Stefan Höglin

Resultat

KM Herr Vinnare: Marcus Darvelid
KM Herr Vinnare: Marcus Darvelid
KM Dam Vinnare: Carola Fager Fingalsson
KM Dam Vinnare: Carola Fager Fingalsson
KM Match Vinnare: Gert Vestelind
KM Match Vinnare: Gert Vestelind
loading...

Inbjudan