Teen Tour First #4

Den 29:e juli spelades den första juniortävlingen som RGK har haft på egen bana. Tävlingen teen tour first är en inkörsport för juniorer att börja tävla på tour. Detta var den fjärde deltävlingen för året och ungdomarna har två stycken deltävlingar kvar att spela. Spelformen är scratch som innebär inget avdrag med handicap.

Startfältet bestod av 16 st pojkar och 4 st flickor. Vädret bjöd på fortsatt värme och det var ett tag risk för åska. Men spelet kunde fortsätta utan avbrott för spel.

Utsedd domare för dagen var Anders Rudgård som bistod deltagarna med regler och tolkningar. Efter 18 hål stod det lika mellan Viggo Burenby och Adam Franzén på 79 slag. Efter särspel på 18:e hålet sätter Adam en långputt och gör birdie och därmed blir vinnare för dagen i klassen pojkar.

Vinnare i klassen flickor med ett resultat på 100 slag, ett bättre än andra placeringen blev Stina Eriksson.

Prisbordet bestod av statyetter och presentkort på Dormy´s som är sponsor för denna tävling. Efter avslutad tävling bjöds deltagarna på lunch iform av planka och dricka.

RGK vill tacka  SGF för arrangemanget, de ideella deltagarna och personal i kiosken som fick tävlingen att flyta på utan problem. Ett stort tack till Anders Rudgård som hjälpte oss innan och under tävlingen.

Vi hoppas att deltagarna kommer tillbaka och önskar dem lycka till i de övriga deltävlingarna.

Vinnare klass flickor: Stina Eriksson
Vinnare klass flickor: Stina Eriksson
loading...

Resultat

Större delen av deltagarna
Vinnare klass pojkar:  Adam Franzén
Vinnare klass pojkar: Adam Franzén
SGF´s domare: Anders Rudgård
loading...