Om klubben

Ramkvilla golfklubb bildades den 7 mars 2004 och blev medlem nummer
500 i Svenska golfförbundet. Banan blev spelklar år 2006. Klubben är också medlem i Smålands Golfförbund
och i Riksidrottsförbundet.
 
Peter Sidvall är klubbens ordförande fr o m 2021.
 
I klubben finns följande anställda:
 
Ban- & maskinansvarig: Bertil Johansson
Banarbetare: Ronny Persson, Hans Johansson
 
Tränare/pro är Henrik Lisecke
Klubben har drygt 300 medlemmar 2019. De kommer från olika delar av Sverige men även från Danmark, Holland, Tyskland, Italien, England.
 
 
Golfbanan
 
Golfbanan som är en fullängds niohålsbana med 18 tees har byggts av Ramkvilla Golfbana AB med arkitekt Kennerh Magnusson. Den bildades av de markägare som släppt till marken för banan. Banan är på par 72 med gul tee 5515  och röd tee 4477 meter.
 
Banan hyrs ut till golfklubben, som har ansvar för drift och skötsel. Arbetet leds av Bertil Johansson, som har hjälp av Ronny Persson och Hans Johansson.

Reception/golfshop
Receptionsbyggnaden (Golfhuset) vid Klockesjön erbjuder service till golfspelare, turister och campare. Där finns försäljning av bl.a. kaffe, glass, lättare luncher, våfflor, korv, läsk, godis samt golfklubbor, golfkläder och golftillbehör. Vid avtalade arrangemang kan även utökad servering erbjudas. När personal inte finns på plats, ring gärna 0474-440 500 så hjälper vi till.
 
Golfspelare och campinggäster kan checka in och betala i det alltid öppna "greenfee-rummet" om det inte finns bemanning i golfshop/kafeteria.
 
 
I byggnaden finns även toaletter, duschar, omklädningsrum samt campingkök med kokplatta och tvättmöjligheter.

Klubbens logotype
 
Logotypen har skapats av Xtina Wootz och är baserad på namnet Ramkvilla.
 
Första delen Ram är det fornnordiska namnet för korp (Ramn). Kvill står för åförgrening (stiliserat med två blå kurvor) och syftar på de två åslingor som flyter samman i Ramsjön.